Azt mondják, ha valami mindenre jó, akkor az leginkább semmire sem való. Pedig a szódabikarbóna pontosan ilyen. Egy igazi csodaszer.

A minap a négyéves unokaöcsém méhcsípését kezelte vele hatásosan a nagymami és a dédi. Megcsípte a tenyerét és miután megtisztították a fullánktól, bevizezték a kezét és átdörzsölték szódabikarbónával, majd a kezébe nyomtak egy jégkockát, hűtés céljából. Egy könnycsepp nélkül lezajlott a „baleset”.

A szódabikarbóna lúgos kémhatása Ph-ja 9, semlegesíti a savas kémhatású méhcsípést. Tehát a szervezetbe jutó méreganyag így nem tudta kifejteni hatását, ami ezáltal, sem fájdalmat nem okozott, sem pedig duzzanatot.

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi nevén szódabikarbóna) enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonátionból (HCO3−), és nátriumionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

Például a cukrászatban,pékségekben vegyszeres lazításként alkalmazzák, más néven térfogatnövelő szerként a tészták állagának javításához.

-          gyomorégés ellen, egy kis vízben feloldva, elfogyasztva, bár mellékesen jegyezném meg, hogy helyes táplálkozás esetén ennek kialakulása kizárt

-          hajápolásban is használják zsírosodás és korpásodás ellen

-          fogfehérítésként

-          remek tisztítószer

-          szagtalanító

Nem hiába szenteltek a szódabikarbónának és annak felhasználásának egy külön oldalt. Remek találmány:

http://xn--szdabikarbna-1hbi.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://csepphuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr285459568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása