A kövirózsa gyógyító ereje

 2013.11.25. 17:24

Kedves Olvasóim!

Nyakunkon a tél, a szeles idő és így, aki arra érzékeny a fülfájós időszak is. Sok alternatív gyógymódja létezik, csak hogy néhányat említsek közülük a meleg sóval vagy bioptron lámpával való melegítés...Ezeket mi is alkalmaztuk, de ami igazán hatásosnak bizonyult az a kövirózsa-kivonat. Otthon is könnyen előállítható és 100%-ban természetes.

kövirózsa.jpg

Ha van otthon valakinek gyümölcscentrifugája a fej kövirózsát leveleire kell bontani és egyszerűen lecentrifugálni. A levél darabkái fennakadnak a szűrőn a nedű pedig máris a rendelkezésünkre áll. Ezt érdemes egy kis üvegbe tenni és egy kicsi fecskendő vagy pipetta segítségével (gyógyszertárban beszerezhető) néhány cseppet csepegtetni a problémás fülbe majd egy kisebb vattacsomóval dunsztolni azt egész éjszakára. Másnapra már érezni fogjuk a kivonat jótékony, gyulladáscsökkentő hatását, de azért még két-három éjszakán keresztül érdemes megismételni.

Gyümölcscentrifuga hiányában sincs gond. Akkor egy mozsár is megteszi. Az eljárás kezdete megegyezik. A növényt leveleire bontjuk és a mozsár segítségével szétpréseljük. Egy gézdarab segítségével megszűrjük és a kapott nedűt eltesszük egy kis üvegben, ha lehet zárható legyen, mert így hűtőszekrényben néhány hétig eltárolhatjuk, ha legközelebb is szükségünk lenne rá.

Fülfájás mentes telet kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepphuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr75655473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása