Kezdet...

 2013.07.17. 14:30

 Blogolásra szántam el magam, ilyen formában is közelebb kerülve az egészségesebb életmódhoz, hiszen egy személyben lenni cukrásznak és cukor ellenesnek? Elég furcsa, nemde? De szerencsére azt tapasztalom, egyre többen járunk hasonló cipőben, akik azt vallják, hogy reformálni kellene és kell is a magyar cukrászatot, hiszen nem a szakmával van a baj. Azt nagyon is imádom. Változatos, kreatív és örömet lehet vele szerezni, hanem néhány alapanyagot kellene teljesen elfelejtenünk és a korábban elfelejtetteket pedig újra használni.

Szóval azon munkálkodom, hogy az életmódom és a szakmám ne ütközzön ellentmondásba, hanem egymást támogatva segíthesse másokat is az egészségesebb és harmonikusabb élethez. Hiszen enni, kóstolni, ínyencnek lenni az egyik legjobb dolog a világon. Pont erről mondjunk le? Á-áá…én legalábbis biztos nem teszem. Inkább újra felfedezem azt a már-már feledésbe merült világot, ahol még dédanyáink és nagyanyáink ösztönösen tudták, hogy mit miért esznek és melyik növény után kell nyúlniuk a kertben egy-egy betegség vagy rossz közérzet esetén. Nem pedig a patikába rohanni súlyos pénzeket otthagyva a haszontalan készítményekre, amik csak a tüneteket enyhíthetik, de a probléma gyökerét nem tépik ki.

Azt vallom, hogy rengeteg gond forrása a helytelen táplálkozás, azon belül is a sok "rossz" cukor fogyasztása..

image0035.jpg

 

Elgondolkodtató dolog, hogy vajon miért csak az elmúlt kb. 100 évben mutat rohamos emelkedést a civilizációs betegségek számának növekedése?. Egyenesen arányosan a finomított szénhidrátok (fehér cukor,fehér liszt.stb.)használatának növekedésével. Vizsgálatok kimutatták, hogy a mai rohanó világunkban az emberek táplálékának 70%-t a finomított szénhidrátok teszik ki (péksütemény, tészta, kenyér..stb.) Ismerős? Csupán 30% marad minden egyébre és még csodálkozunk, hogy folyamatos fáradsággal és rossz közérzettel küzdünk. Azt gondolom előbb vagy utóbb mindenki eljut addig a pontig, mikor ráeszmél arra, hogy változtatni kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepphuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr925411608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása